WeWave

SAMENHANG VAN OPENBARE EN PRIVATE RUIMTEN

Op het terrein naast het huidige Dutch Water Dreams (DWD) ligt het zwembad van Zoetermeer. Dit gebied is onderdeel van  het Van Tuyllpark wat de gemeente heeft bestemd om de komende jaren te ontwikkelen tot grootschalige  leisurelocatie. Met het aan de andere zijde van Zoetermeer gelegen Snowworld moet DWD Zoetermeer als centrale leisurestad in de Randstad op de kaart zetten.

We Wave Marc Architects

De huidige eigenaar van Dutch Water Dreams heeft voor ogen de zwembadfunctie met het DWD te combineren tot een sport en ontspanningscentrum met het grootste indoor strand van Europa. Hiervoor in 2011 een schetsontwerp gemaakt. Op dit moment zijn de ligweiden rondom het zwembad met onooglijke hekken afgesloten van de openbare terreinen. De parkeerplaatsen van alle functies liggen verspreid over het terrein en zorgen voor een onduidelijke infrastructuur.

We Wave Marc Architects

Het schetsontwerp toont een indoor strand met een lengte van 275m1. Het strand is omzoomd met winkels en restaurants, kiosken en verschillende spafaciliteiten. De verhoogde kop van het gebouw herbergt een hotel en congresfaciliteit met zalencomplex.

We Wave Marc Architects

WEWAVE

275 METER STRAND MAAR NIET AAN ZEE

We Wave Marc Architects

Het ontwerp kenmerkt zich doordat alle functies onder één dak samengebracht zijn met op het dak een openbaar park. Daarbij lopen alle publieke ruimten in elkaar over zonder fysieke scheidingen. Ondanks dit nieuwe grote gebouw is er op locatie geen publieke ruimte verloren gegaan.

We Wave Marc Architects

Zoetermeer heeft een bijzondere parkruimte teruggekregen wat goed past op deze locatie en onderdeel is van de identiteit van het Van Tuyllpark.

We Wave Marc Architects

Bijzondere aandacht is besteed aan de dakconstructie welke volledig geopend kan worden. Het te openen deel bestaat uit ETFE folie luchtgevulde elementen welke kantelbaar zijn en voorzien zijn van zonnecellen.

We Wave Marc Architects

WINKEL EN WATER

We Wave Marc Architects

WINKEL EN WATER

We Wave Marc Architects

De energie die nodig is om de naastgelegen ijsbaan te koelen wordt retour gebruikt om de indoor hal te verwarmen en vice versa.

We Wave Marc Architects

Glijbanen van het zwembad steken door het parkdak vanuit de glijtoren. Je bent even buiten en weldra glijd je het gebouw binnen.

We Wave Marc Architects

Wewave by night

We Wave Marc Architects

De beplanting en begroeiing van het dak zorgen voor een goede isolatie van de hal. Het plan moet behalve een vernieuwend concept in leisure ook een noviteit zijn op het gebied van duurzaamheid.

We Wave Marc Architects

project: Wewave

tijd: 2011 – heden

type: multifunctioneel complex met sport-, leisure-, winkel- en horecafaciliteiten

klant: WeBeach (Wewave BV)

status: in progress

locatie: Van Tuyllpark te Zoetermeer

grootte: ong. 67.000m2

budget: –

team: Marc van Driest

interieur ontwerp: Marc van Driest

beelden: MARC architects

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!